TRAZILICA:


      


            Rezultati zupanijskog
     natjecanja mladezi i djece
    (26.05.2012.) Pust-Buz-Putj
    DJECA MUSKI (50 ekipa) >>
     1. Savska Ves (408,96)
     2. Mackovec (408,16)
     3. Palinovec (408,12)


    DJECA ZENE (29 ekipa) >>
     1. Palinovec 2 (410,88)
     2. D.Kraljevec 2 (404,63)
     3. M.Subotica 1 (404,17)


    MLADEZ MUSKI (38 ekipa) >>
     1. Palinovec 2 (1064,76)
     2. Gardinovec (1064,66)
     3. Mackovec (1064,40)


    MLADEZ ZENE (24 ekipa) >>
     1. Gardinovec (1052,72)
     2. Sandorovec (1051,93)
     3. Palinovec (1049,21)


        GOSTI (2 ekipe) >>


    ------------------------------
        Rezultati natjecanja
         prijasnjih godina >>

    ------------------------------

      

     

     

           
       

      

      

      

      

 
Pustakovec-Buzovec-Putjane (zupanijsko mladez): DVD Palinovec sa najvise medalja

27.05.2012. (21:40) foto: Mario Medved, Perhoc Damir

U subotu 26.05. odrzano je Zupanijsko vatrogasno natjecanje mladezi i djece pod domacinstvom DVD-a Pustakovec – Buzovec – Putjane, na igralistu NK ''Sloga'' Cakovec. Nastupilo je ukupno 143 ekipa (1430 natjecatelja) u kategorijama djeca muski / zene i mladez muski / zene.

___________________________________________________________________________________________

Jedno od najvecih natjecanja u RH sa najmodernijom tehnikom i ''alatom'' je iza nas, a uspomene zauvijek ostaju u mislima Medimurskih vatrogasaca. Svaki put domacin pomice granicu domacinstva na neki visi nivo sto takoder daje buducim domacinima adrenalin da iskusaju svoje mogucnosti.

Napetost koja je vladala medu ekipama konacno je bila okoncana na proglasenju u 18:00 sati. Neizvjesnost je bila veca znajuci sto se dobiva postoljem; prve tri plasirane ekipe imaju direktan plasman na Drzavno natjecanje koje se odrzava 22. rujna u Zadru, a prema vremenima iz drugih natjecanja u RH mozda i jos koja ekipa ugleda to natjecanje

DVD Palinovec sa cak 6 svojih ekipa (slika >>) koliko su prijavili, 4 su bile na postolju i od toga u kategoriji mladez muski i djeca zene 1. mjesto. Koja li je to snaga ovog drustva i zajednistva? Palinovec je drustvo koje ispisuje neku novu povijest Medimurskog vatrogastva. Kontinuirani rad sa mladima svake godine daje vrhunske rezultate, sto svakako iziskuje puno strucnog usavrsavanja i odricanja, a svemu tome najvise bi trebali zahvaliti mentorima na celu sa predsjednikom drustva Franjom Jancec i zapovjednikom Tomislavom Srpakom.


     
     
                            
   
 

Konkurencija je bila toliko jaka i neizvjesna da se do posljednjeg trenutka nije znalo tko ce na postolje, jer samo pregledom rezultata se vidi da su ulogu igrale desetinke sekunde u svim kategorijama.
U kategoriji djeca muski 1.mjesto DVD Savska Ves sa nesto manje od sekunde prednosti ispred DVD-a Mackovec i DVD-a Palinovec kojima je 2. mjesto izmaklo za 4 tisucinke, sto govori o kakvim se vremenima ovdje radilo.
DVD Palinovec 2
u kategoriji djeca zene su napravile nedostizno vrijeme za konkurenciju koja je zaostala i vise od 6 sekundi za drugo i trece plasiranim D.Kraljevcem i M.Suboticom.
Sto u kategoriji mladez muski nije bio slucaj te najveca neizvjesnost. Ekipa DVD Palinovca skida nakon dugogodisnje dominacije DVD-a Gardinovec  na 2. mjestu za 10 stotinki, ali tu je bila i pratnja DVD Mackovec, DVD Kristanovec i DVD Sv.Marija naguranih na razmak od malo vise od sekunde razlike
.
DVD Gardinovec u kategoriji mladez zene nije prepustila dugogodisnju dominaciju, ali takoder je pratnja DVD-a Sandorovec i DVD Palinovec bila za ''vratom''

Ovakvo uzbudljivo i neizvjesno natjecanje vec dugo nije odrzano, a koje je  svakako godilo mnogobrojnoj publici koji su korektnim navijanjem bodrili svoje favorite.

Cetrdesetak sudaca koji su na najkorektniji nacin zeljeli ''dobiti'' pobjednika skoro da i nije bilo prituzbi (koje su bile rjesavale su se u hodu), ali sa ovakvom konkurencijom i 143 ekipa to bi bilo ravno cudu. Nisu bili daleko, ali kako znaju u sali reci biti ce jos prilika.
Nastupu se pridruzila i ekipa DVD-a Letenye (mladez muska) iz Madarske i DVD Ljubescica (mladez zene) u kategoriji gostiju.

DVD Sveta Marija je takoder rekorder sa 6 ekipa koje su nastupile na natjecanju, ali sa nesto slabijim plasmanom nego DVD Palinovec. Ali svakako sa vrhunskim rezultatima. Nije bio dovoljan niti jedan autobus da svi stignu u isto vrijeme vec su morali traziti i alternativu (slika govori vise od rijeci>>)

Izmedu mnogo brojne publike na prekrasnom vremenu bila su i poznata politicka lica poput gradonacelnika grada Cakovca Branka Salamona, a na samom proglasenju ispred Medimurske zupanije koji su bili i pokrovitelji Petar Novacki; Zamjenik ministra pomorstva- prometa i infrastrukture Veselin Bisevac; Predsjednik veterana VZMZ Novak Ivan i dr.
Pehare i medalje prvoplasiranim ekipa izmedu ostalih dijelili su i predsjednik VZMZ Orsag Zlatko i zapovjednik VZMZ Kristofic Ivan. Komplet medalja primio je ispred domacina DVD Pustakvec – Buzovec – Putjane predsjednik Mario Medved te kontrolor Nenad Plese ispred HVZ-a.

foto: Mario Medved, Perhoc Damir